Ärt
20.00kr
Mikrogrön ärtskott – är lätta att odla själv! Goda att använda till soppan, smörgåsen eller salladen. Sorten är en s.k. ”cut and come again” ” – klipp ovanför det första bladparet så växer nya blad ut.. Bäst är att äta direkt efter skörd men håller ca en vecka i kylen. Det tar ca 9-10 dagar från sådd till skörd.
Vikt: 25 g
I lager
Beskrivning
Odlings Information
_______________
Rekommenderad odlingsförhållande
Rumstemp ca 20-22 grader
Fuktighet ca 50-60 %
Groddningstid ca 5-6 dagar
Tid i ljus ca 4-5 dagar
Vikt: 25 g
Ingen näring behövs för att driva upp till mikrogrönt och kan växa längre än de flesta andra sorter utan att tappa smak och form.
Tips är att tynga ner dem med en vikt (eller stapla kanalerna) under groddningen för att få en bättre slutprodukt med mer smak. Låt den heller inte växa för länge då stjälkarna kan bli väldigt fibriga och svårtuggade.